Голям шлем за Джокович? Агаси казва „Да”



06-03-2015 18:56 | Станко Димов

Бившият №1 в света Андре Агаси е на мнение, че актуалният водач в ранглистата Новак Джокович може да направи Голям шлем тази година. Американецът е категоричен, че единствената по-сериозна пречка пред Ноле може да бъде Рафа Надал на „Роланн Гарос”.

Припомняме, че именно Откритото първенство на Франция е единственият турнир от Шлема, който липсва във витрината на сърбина. За сметка на това Надал е първенец в Париж цели 9 пъти.

„В момента той (Джокович) играе на едно ниво пред всички останали. И въпреки това смятам, че Джокович има какво още да развива по играта си. Ако Рафаел Надал не е на най-добрата си висота в Париж, то тогава пред Ноле се открива страхотен шанс да го направи (да спечели „Ролан Гарос”). След това всичко ще се случи по-лесно. Дали може да спечели Голям шлем тази година? Да, може”, коментира американецът.

Австралиецът Род Лейвър е последният, който спечели 4-те турнира от Големия шлем в рамките на един сезон. Той стори това през 1969-та година. 

Любопитно е да се отбележи, че наскоро един от треньорите на Джокович – легендарният германец Борис Бекер изрази мнение, че сърбинът НЕ може да спечели въпросните 4 турнира от Големия шлем в рамките на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини