Шиникова и Златанова на полуфинал в зала "София"



06-03-2015 14:46 | Любомир Тодоров

Първите две поставени на Държавното първенство в зала за жени с награден фонд 3000 лева Изабелла Шиникова и Вивиан Златанова се класираха с лекота на полуфинал.

Водачката в схемата Шиникова преодоля Цветанка Трифонова с 6:0, 6:1 в зала "София". Игралата мачове за "Фед къп" софиянка спечели първите девет гейма в мача преди нейната съперничка, да успее да вземе почетната си игра.

 

Виж галерия от двубоите на страницата ни във Фейсбук!

 

На полуфинала в събота от 10 часа Шиникова очаква победителката от миналата година и №3 в схемата Хюлия Велиева, която отстрани държавната шампионка в зала до 16 г. Гергана Топалова с 6:2, 6:1.

Според първоначалната наредба на турнира, която фигурираше на страницата на БФТ до вчера, "в държавните първенства имат право на участие само български граждани, които са идентифицирани като такива в международните ранглисти по тенис!".

Първоначално сестрите Хюлия и Лютфия Велиеви не бяха допуснати до участие в първенството, защото в ранглистите на WTA те представят Турция с фамилията Есен. Последваха опити за медийни атаки от техни близки и е било изпратено писмо до Министерството на спорта, откъдето са разрешили казуса с тълкувание тенисистките да бъдат допуснати до участие.

"Благодариме на лидера на ДПС, че направи възможно участието ни.
сестри Велиеви", написаха те в страницата си във Фейсбук на 3 март.

Втората поставена Вивиан Златанова спечели с 6:0, 6:3 срещу 14-годишната Симона Борисова, която обаче наследи пазарджиклийката като шампионка в зала до 18 години през януари.

Следващата съперничка на трениращата в Германия Вивиан е Зиновия Ванева, която победи с 6:1, 6:1 вицешампионката в зала при жените от 2014 г. Габриела Михайлова.

Шиникова и Златанова вече са на финал на двойки. Те победиха Виктория Очева и Ваня Иванова с 6:3, 6:2.

За титлата те ще спорят в събота с Габриела Михайлова и Таня Райкова, които отстраниха шампионките от миналата година Лютфия и Хюлия Велиеви след 6:4, 3:6, 10-8.

Снимки: Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини