Каратанчева близо до участие в Индиън Уелс



06-03-2015 08:00 | Любомир Тодоров

Голяма е вероятността на започващия следващата седмица турнир в Индиън Уелс да има трима български тенисисти. Освен поставения Григор Димитров и Цветана Пиронкова, сериозен шанс има и Сесил Каратанчева.

"Засега съм четвърта извън схемата на квалификациите. 90 процента съм сигурна, че ще успея да вляза и ще играя", коментира 25-годишната софиянка пред Tennis24.bg. В момента тя е 127-а в световната ранглиста, което би й осигурило място, но за турнира е взето предишното й класиране, когато беше №168.

Каратанчева, която игра полуфинал в Акапулко и веднага след това се включи в квалификациите в Монтерей, разкри, че е могла да си почине само един ден. След което е подновила тренировки.

При жените турнирът в Индиън Уелс е от най-високата категория на WTA "премиер задължителен". Квалификациите в Калифорния започват на 9 март. Основната схема при дамите стартира на 11 март, а при мъжете, където състезанието е от "Мастерс 1000", - на 12 март.

Сесил има специални спомени от Индиън Уелс. През 2004 година, когато получи "уайлд кард" за основната схема. Тогава 14-годишната българка предизвика сензация с победите си над Александра Стивънсън и Маги Серна.

В трети кръг 282-ата в света по онова време Каратанчева срещна Мария Шарапова. Преди двубоя попитаха Каратанчева какво очаква от мача срещу 16-ата поставена рускиня. Тя отвърна, че "ще срита задника на Шарапова", което предизвика широк отзвук. В крайна сметка Сесил отстъпи след 6:3, 3:6, 2:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини