Болната Шарапова загуби първи сет в Мексико



27-02-2015 08:00 | Любомир Тодоров

Мария Шарапова продължава пътя си на турнира в Акапулко, Мексико, който е от категория "интернешънъл". Водачката в схемата загуби първия си сет, но преодоля словачката Магдалена Рибарикова с 6:1, 4:6, 6:2 след повече от 2 часа игра на центрания корт, за да се класира на полуфинал.

Приятелката на Григор Димитров започна отлично мача и взе първия сет с 6:1. Но след 2:2 във втората част Рибарикова подобри играта си и взе 5 от следващите 7 гейма, за да изравни сетовете и да поведе с 1:0 в третата.

Тук рускинята, която изглеждаше болна на корта, отново "натисна газта" и на свой ред взе 6 от заключителните 7 гейма, с което спечели двубоя. Така Шарапова вече се нуждае от две победи, т.е. да спечели турнира, за да измести Серина Уилямс в класацията за мастърса, която е на базата на резултатите от 1 януари 2015 г., Road To Singapore. За момента изглежда, че затова може да й попречи здравословното състояние на Маша.

"За съжаление се боря със стомашен вирус в последните дни, но тази нощ се чувствах много зле и затова не се явих и на пресконференцията. Ще направя всичко възможно да се излекувам и да съм готова за следващата ми среща и да мога да изляза на корта", написа Мария Шарапова в съобщение до медиите.

На полуфинал втората в света очаква французойката Каролин Гарсия, която отстрани хърватската ветеранка Миряна Лучич-Барони след 6:3, 2:1 и отказване на съперничката заради вирусно заболяване (на снимката долу).

Маша е спечелила и трите си мача срещу 21-годишната Гарсия. Най-запомнящият се от тях беше на "Ролан Гарос" през 2011 година, когато Каролин водеше с 6:3, 4:1, но в крайна сметка загуби.

В другия полуфинал в Акапулко играят Сесил Каратанчева и Тимеа Бачински.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини