Джеймс Блейк прекратява кариерата си



25-06-2010 15:09 | Станко Димов

Един от най-добрите американски тенисисти за последните 10 години - Джеймс Блейк, сериозно обмисля възможността да прекрати кариерата си. Причина за това се честите контузии в коляното, които пречат на Блейк вече няколко години да се подготвя нормално.

 

Джеймс Блейк е достигал до номер 5 в световната ранглиста, а най-добрите му постижения в турнирите от Големия шлем са три четвъртфинала. Освен това до тази година Блейк бе и неизменен участник за Купа "Дейвис".

 

Във вторник американецът започна участието си на Уимбълдън, но още на старта бе пометен с 3:0 сета от холандеца Робин Хаасе, който в последсвтие измъчи и световения номер 1 Рафаел Надал.

 

"Коляното ми не е добре. Ако нещата не се оправят не съм сигурен още колко време ще мога да издържа с болката", сподели Блейк, който в следствие на травмите в момента заема 109-ата позиция в света.

 

Любопитна подробност е, че сериозните проблеми на Блейк с колената датират от близо две години. Американецът обаче категорично отказва да използва каквито и да било медикаменти за възстановяване, тъй като се приотеснява от ефекта им след години.

 

"Постепенно положението ми става все по-лошо. В момента не мога да играя на повече от 80% от възможностите си, а в съвременния тенис ако не си напълно готов няма смисъл да излизаш на корта. Има много момчета, които не мога да победя дори и да съм на 100% готов, а какво да говорим за 80", каза Блейк, намеквайки сериозно, че краят на кариерата му е съвсем близо.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини