Анди Мъри на четвъртфинал за 58 минути игра



25-02-2015 14:51 | Станко Димов

Поставеният под №3 в основната схема Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на турнираDubai Duty Free Tennis Championships. Това стана факт, след като шотландецът се наложи с изразителното 6:0, 6:2 над Жоао Соуза (Португалия).

Мъри вече е в серия от 12 последователно спечелни сета срещу 50-ият в световната ранглиста Соуза (от 5 мача с него). Шотландецът спечели първите 8 гейма в мача и се поздрави с крайния успех след едва 58 минути игра.

„Днес избирах правилните удари и играех по правилния начин, когато това се изискваше от мен. Не му дадох нито една лесна точка. Почти и не допусках грешки. С това го разочаровах все повече и повече. Той виждаше, че няма да получи нито една точка, ако не се бори до край за нея. Принуждавах го да направи още един и още един и още един удар, което го изнервяше и доведе до грешки от негова страна”, коментира след двубоя Мъри.

За 27-годишният Мъри това беше 10-та победа за сезона. В следващия кръг той ще срещне Маркос Багдатис или Борна Чорич. Шотландецът започна сезона с участие на финал на Откритото първенство на Австралия (загуба от Джокович), а преди 2 седмици достигна до четвъртфиналите в Ротердам (загуба от Симон).

Мъри играе в Дубай за първи път от 2012-та, когато беше финалист (загуби от Федерер). Ако спечели турнира в Дубай, Мъри ще вдигне своята 32-ра титла сред професионалистите. По-рано през седмицата надпреварата в ОАЕ бе избрана за най-добрата от категорията АТР 500.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини