Без Димитров и Кутровски за Купа "Дейвис" (+ВИДЕО)



24-02-2015 14:47 | Любомир Тодоров

Капитанът на България за Купа "Дейвис" Тодор Енев обяви имената на състезателите, които ще се изправят при гостуването на Латвия в първия кръг от втора група на зона Европа-Африка в тазгодишното издание на отборната надпревара.

Мачовете ще се играят в Юрмала от 6 до 8 март. В тима са включени Димитър Кузманов, Александър Лазов, държавният шампион в зала Тихомир Грозданов и ветеранът Илия Кушев. Отсъстват първите две ракети Григор Димитров и Димитър Кутровски.

От вчера, понеделник (23 февруари), четиримата започнаха подготвителен лагер в столичната зала „София“. Заедно с тях тренират още Цветан Михов, Петър Трендафилов и държавният шампион до 18 години Тони Нейков.

 

34-годишният Кушев не е играл за България от юли 2007-а, когато загуби в Кипър на двойки с Енев от Багдатис и Калиас.



"За съжаление програмата на Григор Димитров и Димитър Кутровски не позволява на двамата да се присъединят към отбора за мачовете срещу Латвия. Момчетата, които съм повикал, се намират в отлична форма и вярвам, че сме способни да победим латвийците. От началото на седмицата тренираме в отлично настроение и всички сме оптимистично настроени и в готовност за сериозна битка", сподели капитанът Тодор Енев.

 

 

В специално телевизионно интервю за Sportmedia.tv и Тенис сайта на България Енев изрази оптимизма си, че и в този състав България е способна да победи Латвия, защото момчетата, които е повикал са в отлична форма в момента и са достатъчно опитни.

 

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ НА КАПИТАНА ЕНЕВ ПРЕД SPORTMEDIA.TV ВИЖТЕ ТУК!


При успех България ще играе полуфинал, като съперник ще бъде победителят от срещата Люксембург – Мадагаскар. Загубилите в тези мачове ще се изправят един срещу друг в сблъсък за оставане във втора група на зона Европа-Африка.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини