Федерер разгневи пакистанските си фенове



23-02-2015 14:14 | Любомир Тодоров

Носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер си навлече гнева на милионите си фенове в Пакистан.

Преди дни той се снима с фланелка на националния отбор на Индия по крикет преди мача срещу Пакистан в Аделаида. Роджър качи снимката във Фейсбук с текст "Пременен за една джентълменска игра днес".

Пакистански студент, следващ в "Кеймбридж", написа статия в издавания в Исламабад вестник Express Tribune, че е много разочарован от снимката на Федерер и е изтрил всички негови фотоси, които е имал. Според проучване на студента 10 от всеки 12 пакистанци се чувствали наранени или предадени.

Роджър се видя в чудо и днес излезе с официално извинение и обяснение.

"Това беше кампания на Nike, ако трябва да бъда честен. Аз се срещнах с няколко играчи от отбора на Индия и те ми подариха фланелката на тима, защото през декември играх в новата лига в страната. Нищо повече. Всички знаят, че подкрепям отбора на Южна Африка. Не подозирах, че от тази снимка ще тръгне искра, която да се превърне в огън, така че се извинявам, ако съм обидил някого", заяви Федерер от Дубай, където участва в тенис турнира тази седмица.

Роджър наистина от години обявява, че е фен на южноафриканските състави по ръгби и крикет, защото майка му Линет е родена в тази страна, а и неговата фондация отделя сериозни суми за подпомагане на деца в РЮА.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини