Renault Captur навлезе в спортния свят



22-02-2015 09:04 | Станко Димов

Не само спортните събития бяха атракция на изминалите в Добрич национални шампионати по лека атлетика. Автомобилът Renault Captur, с който еипът на BGathletic.com беше в Източна Добруджа, събра сериозен интерес и по улиците на града, и около атлетическата зала.

Атрактивният модел на Renault, представен у нас от Espaceauto, осигури комфорт и сигурност на журналистите от специализирания сайт. Дизеловият двигател dCi 90 даде среден разход на гориво от 4.1 м/100 км и Captur-а премина през цяла България (от София до Добрич) за отрицателно време.

След завръщането си от Добрич черният Captur влезе и в атрактивна фотосесия, която съчета красотата на леката атлетика със ски спорта и атрактивния дизайн на Renault. За сега ще издадем само, че автомобилът не срещна никави проблеми в изкачването си по заснежните и покрити с лед планински пътища на Витоша.

В дните, в които Renault Captur беше в света на леката атлетика, феновете и спортистите не списарха да задават въпроси за характеристиките на автомобила.

Можем да дадем отговори сега:

Captur черпи своето вдъхновение от концептуалния автомобил, който представя втората тема – „Изследвам“ – от жизнения цикъл в дизайнерската стратегия на Renault. Спортен и забавен, този кросоувър е отворена покана да „изследвате света, двама на борда“. Произхождайки пряко от концептуалния автомобил, серийният модел бе оформен от същите дизайнерски екипи и в същото студио.

Концепцията Captur предвижва напред името, стилното оформление и много от характеристиките на своя съименник:

-Отличителен преден дизайн, структуриран около откроимото, вертикално разположено лого на Renault, поставено на черен гланциран фон.

- Добре оформеният стил изразява движение и лекота, а острите ръбове са много малко.

- Мускулести странични контури и колесни арки.

- Големите колела и мощни калници говорят за здравина и спортно наследство.

- Графиките върху покрива на Captur пренасят дизайна на покрива от концепцията.

- Арматурно табло с формата на самолетно крило.

- Eластичните мрежести джобове на гърбовете на предните седалки отправят препратки към света на плаването и катеренето, напомняйки за техниката, използвана за седалките и облицовката на багажника на концепцията.

- Осветление за Easy Life чекмеджето.

- Специален, топъл Arizona Orange завършек, който бе избран за лансиращ серийното производство цвят.

Още подробности за дизайна, технология, цени, оборудване можете да се запознаете - ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини