Фонини сложи край на историческа серия на Надал



22-02-2015 08:50 | Станко Димов

Фабио Фонини поднесе голямата сензация на турнира Rio Open, след като успя да победи шампиона Рафаел Надал с 1:6, 6:2, 7:5. Италианецът успя да сложи край на историческата серия от 52 последователни победи на полуфинали на клей, като в същото време нанесе общо едва 25-ата загуба на Рафа на тази настилка.

Фонини стана четвъртият тенисист, който успява да победи Рафа Надал на клей за последните 12 месеца, след като преди него това сториха Давид Ферер (Монте Карло), Новак Джокович (Рим) и Николас Алмагро (Барселона).

„Наистина съм щастлив от този резултат”, коментира Фонини след двубоя. „Успях да победя най-добрия играч на тази настилка. Срещу Рафа винаги е трудно да се играе. От втория сет нататък наистина заиграх много добре. Опитвах да се бъда по-позитивен и се радвам, че се получи”, каза още италианецът.

Тази вечер Фонини ще спори за трофея в Рио де Жанейро, а негов съперник на финала ще бъде Давид Ферер.

27-годишният Фонини се класира за своя 9-ти финал в АТР, като ще преследва спечелването на титла №5. С победата тази нощ Фонини също така прекъсна серия от 23 последователни загуби от състезатели от Топ 5. Победата бе и първа срещу Рафа Надал (1:4), а ако иска да спечели трофея, Фонини ще трябва да постигне и първи успех срещу Ферер (0:7).

„Точно в този момент не мисля за финала, а искам да се насладя на победата над Рафа. Супер щастлив съм! Утре (бел.ред. днес) ще трябва да се боря с Давид, срещу когото имам само загуби. Определено ще бъда щастлив, ако успея да го победя. Ако загубя щя напусна турнира с положителни спомени”, каза още Фонини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини