Ботушарова №1 в колежанското първенство на САЩ



18-02-2015 10:14 | Любомир Тодоров

Българката Борислава Ботушарова получи наградата Conference USA Player of the Week, което я прави тенисистка №1 за миналата седмица в колежанското първенство на Съединените щати.

Пазарджиклийката, която е първокурсничка в "Олд Доминиън Юнивърсити", щата Вирджиния беше в основата на успехите на отбора "Лейди тенис монаркс" през февруари.

Записалата мачове за "Фед къп" Ботушарова победи една от най-силните състезателки в първенството Тифани Уилямс от "Мидъл Тенеси" с 6:1, 6:3. Пак миналата седмица тя се наложи над първата ракета на "Пен" Огъстин Сол Ешкенази с 6:2, 6:3 и това бе ключовият успех за победата с 4-3 победи, което беше първо поражение за сезона на "Пен".

Ботушарова има през сезона 6 победи и само една загуба. Тя за първи път печели престижната седмична награда.

"Горди сме че Борислава получи признание за страхотния си старт на сезона. Нейното трудолюбие на корта, заедно с високото ниво на играта й са страхотна мотивация за нашия отбор", заяви главният треньор на университета Дом Манила.

През април 2014 година бившата националка на България за девойки Никол Христова беше определена за тенисистка на седмицата в Conference USA Player. Софиянката стана първата представителка на "Олд Доминиън" която получи тази награда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини