Азаренка представи нов треньор в екипа си



17-02-2015 20:26 | Станко Димов

Бившата №1 в света Виктория Азаренка прибави още един доказан специалист към екипа си. Белорускинята сподели, че към нейния тим се присъединява бившият треньор на Ким Клайстерс и Симона Халеп – Вим Фисет.

Азаренка бе забелязана да тренира с Фисет на Khalifa Complex в Доха, Катар, където бившата №1 ще участва на местния турнир другата седмица. В последствие Вика потвърди новината в Twitter, приветствайки с добре дошъл Фисет в екипа й.

Заемаща незавидното 50-то място в ранглистата, Азаренка се раздели с треньора Сам Сумик след Откритото първенство на Австралия. Сумик не стоя дълго без работа и дни по-късно бе представен като нов наставник на канадската звезда Южени Бушар.

Това откри и перфектната възможност пред Фисет, който през миналия сезон помогна на Симона Халеп да достигне до първия си финал в турнир от Големия шлем („Ролан Гарос”, загуби от Шарапова), както и да достигне до №2 в световната ранглиста. Изненадващо обаче след края на сезон 2014 Халеп обяви, че се разделя с Фисет, защото предпочита да работи с румънски треньори.

В дните преди сезона Фисет се присъедини към екипа на Мадисън Кийс, където помагаше на Линдзи Девънпорт и нейния съпруг. „Беше въпрос на време Вим да започне работа с някое от големите имена в женския тенис”, констатираха световните агенции.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини