Петкович и Суарес Наваро ще спорят за диамантената ракета



15-02-2015 07:52 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Третата в схемата на турнира от категория "премиер" BNP Paribas Fortis Diamond Games Андреа Петкович от Германия и испанката Карла Суарес Наваро (поставена под №5) ще спорят за титлата в зала "Спортпайлес" в белгийския град Антверп.

Двете се срещнаха на закрито за последно през октомври 2014 година в "Арена Армеец София" в груповата фаза на Турнира на шампионките. Тогава испанката победи с 6:0, 6:4, но Петкович спечели състезанието.

В първия полуфинал вчера Суарес Наваро не даде много шансове на чехкинята Каролина Плишкова и се наложи с 6:2, 6:2. След два пробива тенисистката от Лас Палмас затвори първия сет. Във втория стартира отново с брейк, но Плишкова успя да го върне. Това не смути испанката и тя взе следващите 4 гейма, а с това спечели и мача след час игра.

По този начин Карла си върна за загубата от тази съперничка на турнира в Сидни през януари.

Кралицата на драмата, както нарекоха белгийските медии Андреа Петкович, стигна до мача за трофея много по трудно. Родената в Тузла спортистка преодоля също чехкиня - Барбора Захлавова-Стрицова, със 7:6(2), 7:6(6) след повече от 2 часа и 20 минути на централния корт.

27-годишната германка постигна ранен пробив и сервираше за сета при 5:3, когато съперничката успя да го върне. Слуд това Захлавова Стрицова дори поведе с 6:5 и на свой ред подаваше за спечелването на сета, но игра нервно и неточно и се стигна до тайбрек.

В следващата част двете показаха тенис на световно ниво. Отново се стигна до дълъг 13-и гейм. В него състезателката от Пилзен имаше сетпойнт при 6:5, но Петкович, която в първия си мач срещу Ван Аутванк отрази 8 мачбола, не трепна, спаси го и спечели следващите две разигравания, а с това и мача.

"Два часа и 23 минути. Щастлива съм, че мачът свърши толкова бързо. Много съм уморена. Когато се събудих сутринта, имах чувството, че съм гонила влак и трамвай едновременно. Чувствах тежест в краката. Но психически съм в добра форма и това ми помогна в този труден мач. Последния път нямах шанс срещу Карла. Знам, че трябва да бъда агресивна, за да я победя. Ако играя от крайната линия, няма как да спечеля турнира", коментира Петкович.

Финалната среща в Антверп е с начален час 15:30 българско време. Шампионката ще получи ракета, инкрустирана с диаманти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини