Цветана Пиронкова - Клара Коукалова (гейм по гейм)



15-02-2015 09:02 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Клара Коукалова, първи кръг на турнира в Дубай.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова):

0:1 За жалост двубоя започва по неприятен начин. Коукалова спечели първите 3 точки и поведе с 40:0, след което се възползва още от първия си брейк-бол, за да поведе в резултата.

0:2 Макар и трудно, чехкинята Коукалова успява да затвърди пробива. Цвети бе равностойна в гейма, но при 30:30 Коукалова спечели следващите две точки и затвърди преднината си.

1:2 Първи гейм на сметката на Пиронкова от началото на срещата. Подобно на предходния гейм се стигна до 30:30, но този път последните две точки бяха на сметката на Цвети.

2:2 Цветана Пиронкова връща пробива след изумителен гейм. Българката първо поведе с 40:30 и получи първия си брейк-бол от началото на мача, но Коукалова се справи. Последваха още 4 гейм-бола за Коукалова и 3 брейк-пойнта за Пиронкова. За радост нашето момиче успя да се възползва от последния брейк-бол и изравни резултата.

2:3 За жалост Коукалова отново проби. Тя поведе с 40:15, след което Цвети спаси първата точка за пробив, но при втората чехкинята се наложи.

3:3 Трети пореден гейм от началото на двубоя, в който се стига до пробив. Пиронкова поведе с 40:0 и след това с лекота стигна до изравняване на резултата.

4:3 Цветана Пиронкова слага край на серията от пробиви и спечелва сервис-гейма си. За първи път от началото на двубоя българката е напред в резултата.

5:3 Пиронкова ще сервира за сета! Българката поведе с 40:15, пропусна първата точка за пробив, но при втората бе безупречна и вече води с 5:3.

6:3 Гейм и първи сет за Цветана Пиронкова. Когато сервираше за сета, Цвети бе изправена пред ситуация 15:40. Тя обаче успя да стигне до равенство. В последствие Коукалова получи още две точки за връщане на пробива, но отново не успя. В крайна сметка, след много борба, Цвети стигна до сетбол и се възползва от него.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Коукалова):

1:0 Отлично начало на втория сет. Цвети успя да пробив подаването на Коукалова и излиза напред в резултата. Пети пореден гейм на сметката на Пиронкова!

2:0 Гейм на 15 на сметката на Пиронкова, която вече направи сериозна крачка към място във втори кръг в турнира.

2:1 Клара Коукалова слага край от серията от 6 последователни гейма на сметката на Пиронкова и печели подаването си на 0. Българката обаче продължава да е с пробив напред.

2:2 Много тежък гейм, който продължи повече от 5 минути. В крайна сметка, след като стигна до 4 точки за пробив, 32-годишната Коукалова взе втори гейм на сметката си и успя да изравни резултата.

2:3 Ето, че само за няколко минути двубоят придоби коренно различен отенък. След трети пореден гейм на сметката на Коукалова, чешкинята излиза напред в резултата във втората част.

2:4 Коукалова печели четвърти пореден гейм на сметката си. Чехкинята навлезе в страхотна серия.

3:4 Пробив на 0 на сметката на Пиронкова, която успява да прекъсне подема в играта на Коукалова. Почивка, след която Цвети ще сервира за изравняване в резултата.

4:4 Бърз гейм за Цвети. Резултатът е изравнен.

4:5 Коукалова печели подаването си на 0 и принуждава Пиронкова да сервира за оставане в сета.

4:6 Гейм и втори сет Клара Коукалова! Чехкинята обърна гейма от 0:30 и спед 5 последователни точки на сметката си проби и спечели втория сет.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Коукалова):

1:0 Решителният трети сет започна с пробив на 0 на сметката на Пиронкова.

2:0 Втори пореден гейм за Цвети, която от началото на решителния трети сет е загубила едва една точка. Подобно на втората част, Пиронкова повежда с 2:0 гейма, дано този път Коукалова да не направи обрат. 

2:1 Гейм на 0 за Клара Коукалова.

2:2 За жалост пробивът е върнат и Коукалова изравнява резултата. По сет за двете, по два гейма в решителната част. Абсолютно равенство на корта в момента. Цвети има за какво да съжалява, тъй като пропусна два геймбола и позволи на Коукалова да пробие от втората точка за пробив.

3:2 Втори пореден пробив в гейма, този път на сметката на Пиронкова.

3:3 Невероятно! Още един пробив, резултатът отново е изравнен. Близо два часа игра от началото на срещата едва ли някой може да се наеме с прогнози как ще завърши двубоя.

4:3 Каква "изненада"! Още един пробив, дело на Пиронкова в ключовия седми гейм на сета. Пауза, след която Цвети, със сервис на своя страна, ще направи опит да затвърди преднината си.

5:3 Гейм на 15 на сметката на Пиронкова! Коукалова ще сервира за оставане в турнира.

6:3 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Българката се класира за втори кръг в турнира, където ще срещне Шуай Пън или Елена Веснина. Браво Цвети!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини