Андреа Петкович спаси 8 мачбола в Антверп



12-02-2015 11:07 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Третата поставена в схемата на турнира в Антверп от категория "премиер" Андреа Петкович се класира за четвъртфиналите по невероятно труден начин. Германката отрази цели 8 мачбола, преди да надделее над Алисън ван Аутванк от Белгия с 6:7(7), 7:6(5), 6:2 след 3 часа и 20 минути игра в зала "Спортпалейс".

В първата част Петкович, която спечели Турнира на шампионките в София миналия ноември, поведе с 5:2. Рижавата представителка на домакините обаче успя да изравни при 5:5. В тайбрека Ван Аутванк се наложи със 7:5 точки.

Истинската драма беше във втората част. При 6:5 гейма за белгийката родената в Тузла Петкович спаси 8 мачбола при свой начален удар и вкара сета отново в тайбрек. Отчаяната представителка на домакините направо рухна и Андреа спечели сравнително лесно в дългия 13-и гейм. После реши и мача с два пробива в третата част, след което изтанцува "Петкоденс" на корта - нейна запазена марка.

Следващата съперничка на германката ще бъде определена днес в двубоя на шестата в схемата Доминика Цибулкова от Словакия и квалификантката Инди де Фрооме от Холандия, която отстрани в сряда Цветана Пиронкова в 3 сета.

Гвоздей на програмата на BNP Paribas Fortis Diamond Games днес е мачът на водачката в схемата Южени Бушар, която започва участието си направо на осминафинал с мач срещу Мона Бартел от Германия. Срещата е последна в програмата за деня.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини