Ясни са полуфиналистите за "Фед Къп"



09-02-2015 11:50 | Любомир Тодоров

След изиграването на четвъртфиналите в Световна група и Световна група две на турнира "Фед Къп" стана ясно кои отбори отиват на полуфинали и кои - на плейофи. На 18 и 19 април ще бъдат определени финалистите в двубоите Русия - Германия и Чехия - Франция.

В Световната група изненадата поднесоха французойките с капитан Амели Моресмо. Те направиха обрат от 0-2 до 3-2 срещу Италия в Генуа. В решаващия пети мач на двойки Каролин Гарсия и Кристина Младенович победиха водачките в световната ранглиста Сара Ерани и Роберта Винчи с категоричното 6:1, 6:2.

Шампионките от Чехия нямаха проблеми при гостуването си в Монреал на Канада и спечелиха с 4-0 с втория си състав, в който първа ракета беше Каролина Плишкова, а втора - Тереза Шмиткова.

За плейофите за влизане в Световната група се класираха съставите на Холандия и Румъния, които миналата година бяха заедно с България в Будапеща, както и на Швейцария и Съединените щати. Те ще спорят за четири места със загубилите в първия кръг в елита тимове на Австралия, Канада, Италия и Полша. Жребият ще се тегли на 10 април.

Отборът на Беларус, който победи България в първа група на Евро-африканската зона в Унгария миналата седмица, както и Сърбия стигнаха промоция за влизане в Световна група две. Към тях се присъединиха Япония и Парагвай. Те ще играят плейофи за влизане/оставане в групата с Аржентина, Словакия, Испания и Швеция.

Резултати от Световна група
Канада - Чехия 0-4
Италия - Франция 2-3
Полша - Русия 0-4
Германия - Австралия 4-1.

Резултати от Световна група II
Холандия - Словакия 4-1
Румъния - Испания 3-2
Швеция - Швейцария 1-3
Аржентина - САЩ 1-4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини