Елица Костова отпадна в Антверп



08-02-2015 01:17 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

 

Втората ракета на националния отбор на България за "Фед Къп" Елица Костова отпадна в първия кръг на квалификациите на тенис турнира от календара на WTA в Антверп, Белгия, който е от категория "премиер".

 

В последен мач от програмата в зала "Спорпале" 24-годишната ни тенисистка отстъпи на водачката в схемата Катерина Синякова от Чехия в равностоен двубоя с 6:7(4), 3:6 след точно 100 минути игра. Като цяло Елица имаше своите шансове, особено в първия сет, когато при 6:5 сервираше за спечелването му, но натрупаната умора от мачовете за националния тим и класата на 79-ата в световната ранглиста Синякова й попречиха да го спечели. Българката направи 3 пробива в срещата, но допусна пет.

 

За участието си в турнира тя взема една точка за класацията, където до утре е №207, и 696 евро от наградния фонд. Ели не успя да повтори фантастичното си представяне от миналата година, когато на турнира в Букурещ тръгна от квалификациите, за да запише първи успех в основна схема на състезание под егидата на WTA и да стигне до осминафинал.

 

Костова пристигна заедно с Пиронкова в Белгия от Будапеща, където бяха с основен принос за победата срещу Португалия, която в крайна сметка позволи на националния отбор да запази мястото си в първа група на Евро-африканска зона на "Фед къп".

 

В неделя най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова ще разбере първата си съперничка в Антверп. Тя има хубави спомени от последното издание на BNP Paribas Fortis Diamond Games през февруари 2008 година. Тогава пловдивчанката тръгна от квалификациите, в които загуби общо 10 гейма, и победи в основната схема Ан Кремер от Люксембург с 6:1, 6:1. На осминафиналите Цвети беше близо до сензационна победа над световната номер едно тогава Жустин Енен, след като спечели първия сет. В крайна сметка белгийката се измъкна и спечели с 6:7(4), 6:3, 6:1, а след това взе и титлата.

 

Водачка в схемата сега е седмата в света канадка Южени Бушар. Сред поставените личат имената на Ангелик Кербер, Луцие Шафаржова и участвалбите миналата есен на Турнира на шампионките в София Андреа Петкович, Доминика Цибулкова, Карла Суарес Наваро, Ализе Корне и Каролина Плишкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини