Украйна ни победи и във втория сингъл



07-02-2015 13:49 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Будапеща

България приключи участието си в Първа група на зона Европа / Африка на „Фед Къп” със загуба от Украйна. След като Катерина Козлова се наложи с 2:0 сета над Виктория Томова в първия сингъл, чиста победа постигна и Елина Свитолина.

Украинката, която е №26 в световната ранглиста, се наложи с 6:2, 6:3 над Диа Евтимова, която в отсъствието на контузените Цветана Пиронкова и Елица Костова бе първа ракета на България.

Диа започна срещата с пробив, но до края на сета успя да вземе само още един гейм. По сходен начин започна и втората част – пробив за Евтимова и след това обрат от страна на 20-годишната украинка – 6:2, 6:3 за около час игра на Корт №2 в конгресния център „Сима”.

След разбирателство между капитаните на Украйна и България, мач на двойки няма да има. Така България приключва на десето място в крайното класиране в турнира.

„Изпълнихме основната ни цел, която беше запазване на място в групата. На тръгване от София имахме амбиции и за нещо повече, но контузиите ни объркаха плановете. Не една, не две, а три състезателки се контузиха, при това не говоря за леки травми. Пожелавам им бързо възстановяване и успех в турнирите”, коментира капитанът на тима Дора Рангелова.

Очаквайте по-късно интервю с Дора Рангелова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини