Tennis24.bg с нова рубрика и нов човек в екипа



02-02-2015 20:20 | Станко Димов

В стремежа си към развитие, от следващите седмици сайтът Tennis24.bg ще има нова рубрика, с която ще покрива още по-голям периметър от ракетните спортове. Очаквайте съвсем скоро в сайта новини за бадминтон и скуош, които ще може да намерите в специална рубрика „Ракетни спортове”.

За тяхното отразяване, както и за още по-качественото и спектърно отразяване на случващото се в българския и международни тенис, част от екипа на Tennis24.bg вече е и Любомир Тодоров, когото читателите на сайта познават отлично от блога, който пише от години.

И все пак – ето малко повече информация за новия човек в нашия екип:

Любомир Тодоров е роден на 16 септември 1964 г. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Български език и литература“. Повече от 20 години е спортен журналист. Началото е след спечелен конкурс във в. „Стандарт“ през януари 1994 г. Той е основател на в. „Меридиан Мач“, на който е бил и зам.-главен редактор. Следват дълги години във в. „Новинар“ (завеждащ отдел „Спорт“ и зам.-главен редактор). През новото хилядолетие е бил главен редактор на „Автомобилен магазин БЕДА“, главен редактор на списание „Тенис Клуб“ (2004-2005), редактор и водещ в Инфорадио, главен редактор на сайта Топспорт.бг (2006-2007) От 2007 г. е изпълнителен директор на сайта за тенис, бадминтон и скуош Ракети.ком.

От април 2012 г. до ноември 2014 г. работи в Българската федерация по тенис и е Медиен директор на Турнира на шампионките по тенис в София.
Тодоров е автор и на две книги на спортна тематика. Това са „Празникът Евро 2000“, посветена на европейските първенства по футбол и „Албена и Максим: Любов е алхимията на успеха“ за световните шампиони по фигурно пързаляне Денкова и Стависки.

През 2000 година Любомир става световен вицешампион по бадминтон за журналисти. Участвал е на световно (2003 г.) и европейско първенство (2012 г.) за ветерани по бадминтон. В България има 10 титли на единично от държавните първенства по бадминтон за журналисти. Основател и организатор на медийните шампионати по скуош и носител на бронзов медал от турнира през 2011 г.

Обича да пише за всякакви спортове, като се интересува много от интердисциплинарните отношение: спорт-бизнес, спорт-технологии, спорт-политика, спорт-музика и т.н.

В тениса е фен на Роджър Федерер, а преди това е харесвал Джон Макенроу, Стефан Едберг, Лейтън Хюит и Гуга Кюртен. Почитател на шведската школа в тениса. Имал е шанса да следи кариерите на Цветана Пиронкова и Григор Димитров от самото им начало.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини