Българки на четвъртфинали в турнири на ITF



29-01-2015 18:10 | Любомир Тодоров

Няколко български тенисистки записаха втори победи в международните турнири, в които участват и така се класираха на четвъртфинал на единично. Това са националката Елица Костова, Изабелла Шиникова и Петя Аршинкова.

 

На състезанието в Андпедио-Бутеон (Франция) с награден фонд 25 000 долара Костова отстрани Кони Перен от Швейцария с 6:2, 6:4. Така 24-годишната Елица си осигури девет точки за световната ранглиста. В следващия кръг тя излиза срещу третата поставена Паула Кания от Полша.

 

В Ел Кантауи (Тунис, 10 000 долара) двойната шампионка от миналата седмица Изабелла Шиникова се наложи днес над италианката Франческа Палмиджано с 4:6, 6:1, 6:2. На четвъртфинал третата в схемата софиянка очаква Дженифер Зербоне от Франция.

 

Успех записа и втората поставена националка за "Фед къп" Диа Евтимова. Българката отстрани британската квалификантка Мирабел Нджозе след 2:6, 7:6(5).6:4. Следващата съперница на Евтимова е италианката Кристина Ферандо.

 

Петя Аршинкова продължава на турнира в турския курорт Анталия. 16-годишната пловдивчанка се наложи над Лиза Пономар от Германия 6:4, 6:2. Следващата съперничка на Аршинкова е №4 в схемата Кристина Дину от Румъния.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини