Кийс победи идола си и е на полуфинал със Серина (+СНИМКИ)



28-01-2015 06:15 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс и 19-годишната Мадисън Кийс ще излъчат втората финалистка на Откритото първенство на Австралия през 2015 г. в изцяло американски полуфинал. В другия се срещат рускините Мария Шарапова и Екатерина Макарова.

 

Непоставената тийнейджърка Кийс отстрани своя тенис кумир Винъс Уилямс с 6:3, 4:6, 6:4, за да стигне първия си полуфинал в турнири от Големия шлем. За разликата в поколенията говори фактът, че кариерата на Винъс в Шлема е започнала, когато нейната днешна съперничка е била само на две години.

 

В мач, продължил почти два часа, Мадисън спечели първия сет, но във втория получи травма в бедрото и поиска медицинска пауза. Това допринеке 34-годишната Винъс да изравни частите. В третата двете си размениха по два пробива, преди Кийс да направи трети и спечели двубоя.

 

"Най-хубавото е, че имах възможност да играя срещу Винъс. Беше забележително, но е ясно, че бях много нервна, излизайки на корта. Все пак се възползвах от момента и съм щастлива. Надявам се в следващия кръг да се насладя на още един подобен миг", заяви със самочувствие тенисистката от щата Илинойс, чиято треньорка е бившата номер едно Линдзи Дейвънпорт.

 

В другия двубоя Серина Уилямс победи за малко повче от един час финалистката в Мелбърн от миналата година Доминика Цибулкова с 6:2, 6:2. Спечелилата 18 титли от Големия шлем на единично американка се нуждае от само още един успех, за да запази първото си място в ранглистата и на теория и то при положение, че Мария Шарапова спечели титлата в събота.

 

Серина направи по два пробива във всеки сет и не допусна нито един срещу словачката, която видяхме миналата есен в София на Турнира на шампионките. Уилямс завърши с 31 печеливши удари, включително 15 аса, при 18 непредизвикани грешки. При спрялата Пиронкова Цибулкова показателите бяха 13 уинъра срещу също 18 грешки.

 

Петкратната шампионка от Australian Open Серина стигна полуфинал в турнира за първи път след 2010 година, когато завоюва последната си титла в Мелбърн.

 

СНИМКИ ОТ ДВУБОИТЕ В СРЯДА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини