Мечтан четвъртфинал Шарапова - Бушар (+СНИМКИ)



25-01-2015 08:49 | Любомир Тодоров

Втората поставена на Australian Open Мария Шарапова, седмата в схемата Южени Бушар и десетата Екатерина Макарова са първите, които се класираха за четвъртфиналите в Мелбърн. В следващия кръг се срещат Шарапова и Бушар.

 

СНИМКИ ОТ СРЕЩИТЕ ДНЕС ПРИ ЖЕНИТЕ

 

Мария беше категорична срещу китайката Пън Шуай и спечели с 6:3, 6:0. Приятелката на Григор Димитров вкара само 45 процента първи сервис и направи четири двойни грешки, но беше безпощадна от крайната линия и постигна общо 27 печеливши удари.

 

"Чувствам се така, все едно нещо или някой ми е дал втори шанс. За мача с Бушар, чака ме труден двубой. Миналата година тя показа голяма стабилност в турнирите от Големия шлем", заяви след успеха Шарапова, която трябваше да спаси два мачбола, преди да отстрани във втория кръг Александра Панова.

 

Канадката Бушар имаше трудни моменти срещу Ирина-Камелия Бегу, преди да спечели с 6:1, 5:7, 6:2. Тенисистката от Монреал поведе с 5:0 и затвори първия сет за 29 минути. Бушар продължи да доминира и дръпна с 3:0 след два пробива в следващата част. В този момент 20-годишната Джини загуби ритъм и 42-ата в света Бегу изравни сетовете, след като взе пет поредни гейма. 

 

Финалистката от "Уимбълдън" си възвърна концентрацията и в третия сет отново показа класа.

 

Шарапова е спечелила и трите срещи с Бушар. Знаменит беше полуфиналът им на "Ролан Гарос" миналата година, когато рускинята надделя след 4:6, 7:5, 6:2.

 

Екатерина Макарова продължава без загубен сет в турнира. Левичарката от Москва победи с 6:3, 6:2 германката Юлия Гьоргес. На четвъртфинал Макарова очаква спечелилата в срещата между Симона Халеп и Янина Викмайер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини