Сензация: Сепи отстрани Федерер (+СНИМКИ)



23-01-2015 09:08 | Любомир Тодоров

Италианецът Андреас Сепи направи сензацията на Откритото първенство на Австралия. Той победи четирикратния шампион от Мелбърн и №2 в схемата Роджър Федерер с 6:4, 7:6(5), 4:6, 7:6(5) на "Род Лейвър Арина". Сепи беше загубил предишните десет мача срещу бившия номер едно в света, а швейцарецът записа най-ранното си отпадане в турнира от Големия шлем от 2003 година.

 

Сепи започна отлично мача. Той взе първата част и поведе с пробив във втората, като се възползва от разсеяната игра на швейцареца и множеството грешки, които той направи. Федерер се пробуди и върна брейка за 2:2. После се стигна до тайбрек. В него рекордьорът по титли от Големия шлем поведе с 4:1 точки, но италианецът не трепна и успя да изравни при 5:5, след което взе и втората част.

 

Федерер постигна ранен пробив в третия сет и го спечели, за да намали пасива си. В четвъртия всеки печелеше подаването си и отново се стигна до дълъг 13-и гейм. В него 30-годишният Сепи стигна до мачбол при 6:5 точки и направи сензацията факт с фантастичен минаващ удар.

 

"Това е един от най-добрите ми мачове. Вдъхновяващо беше да играя пред тази публика. Срещу Роджър никога не можеш да си сигурен, че си спечелил. При последния удар просто поставих ракетата си и се получи", заяви с усмивка Андреас Сепи.

 

Тенисистът от Болцано завърши двубоя с 50 печеливши удари и 40 непредизвикани грешки. Федерер постигна 55 уинъра (17 аса), но и 50 грешки (9 двойни). При второто си достигане до осминафинал в Мелбърн Сепи очаква Ник Кириос (Австралия).

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини