Цветана Пиронкова приключи в Мелбърн



22-01-2015 06:44 | Станко Димов

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на Австралия. Във втория кръг тя отстъпи на поставената под №11 финалистка от миналата година Доминика Цибулкова с 2:6, 0:6 на "Хайсенс Арина" след 73 минути игра. Така Цвети не успя да стигне до трети кръг в Мелбърн и при десетото си участие.

Мачът започна с размяна на пробиви. Цибулкова първа постигна брейк за 2:0, Цвети го върна, но веднага след това словачката постигна нов. В петия гейм 27-годишната пловдивчанка имаше две възможности да направи на свой ред втори пробив, но не успя. След 4:2 словачката взе следващите два гейма, а с това и сета, който продължи 43 минути.

Серията на Доминика Цибулкова продължи и тя осъществи пробив за 2:0 в следващата част. В следващия гейм Цвети поведе с 40:15, но не успя да върне пробива. Вместо това последва нов в актива на финалистката от миналата година, след като тонусът на българката спадна. При 0:5 тя сервираше за оставане в двубоя. Словачката стигна до мачбол и го реализира след форхенд на Цвети в аут.

Българката завърши двубоя с 8 печеливши удари (един ас) и 21 непредизвикани грешки. При Цибулкова съотношението е 28 уинъра и 20 грешки.

Цветана Пиронкова си тръгва от Австралия със 70 точки за световната ранглиста, където сега е №52. Следващото й участие ще бъде с отбора за "Фед къп" в Будапеща от 4 февруари, а после ще играе на турнира в Антверпен от 9 февруари.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини