Добър жребий за Димитров и Пиронкова



16-01-2015 08:42 | Станко Димов

Беше изтеглен жребият за Откритото първенство на Австралия по тенис, което започва на 19 януари 2015 г. в Мелбърн. Григор Димитров ще играе в първия кръг срещу представящия Германия Дъстин Браун, а Цветана Пиронкова започва с британката Хедър Уотсън.

Поставеният под №10 в схемата Димитров среща един от най-екзотичните тенисисти. Браун е на 30 години. Роден е в германския град Целе, но през 1996-а семейството му се мести в родината на баща му Ямайка.

В началото на кариерата си той играеше за карибската държава, но от години представя Германия. В момента Дъстин е 89-и в света. Гришо е спечелил единствения мач срещу този съперник, който беше през 2012 година в Гшаад.

По пътя на спортист номер едно на България първото сериозно препятствие изглежда Анди Мъри, с когото могат да се срещнат евентуално на осминафинал. Във фазата на четвъртфиналите е възможно да играе с втория поставен Роджър Федерер.

При жените Цветана Пиронкова среща британката Хедър Уотсън, която е 49-а в ранглистата. Двете са си разменили по две победи като пловдивчанката е спечелила двубоите на хард в Маями (2010) и Хобарт (2012), а тенисистката от остров Гърнзи е побеждавала два пъти на трева в Ийстборн през 2010 и 2014 г.

При успех Пиронкова, която ще играе за десети път в основната схема в Мелбърн, очаква победителката от мача между Доминика Цибулкова (Словакия) и Кирстен Флипкенс (Белгия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини