Пиронкова: Ще се опитам да го направя отново



14-01-2015 14:00 | Станко Димов

Цветана Пиронкова продължава с феноменалното си представя на турнира в Сидни, където в сряда сутрин записа своята 14-а последователна победа. Българката вече е на полуфинал, където за втора поредна година ще премери сили с Петра Квитова (Чехия). Миналият сезон Цвети записа успех с 2:0 след, след което спечели първата си и единствена WTA титла досега.

Каква е тайната на успеха на Пиронкова в Сидни? Защо българката намира най-добрия си тенис именно на Олимпийския комплекс в Сидни? Ето отговорите от самата Пиронкова:

„Познавам хората, корта, настилката. В Сидни се чувствам почти като у дома си. Мисля, че всичко това ми помага”, каза българката на пресконференция след успеха с 2:0 сета на четвъртфиналите над Барбора Захлавова Стрицова. 

„Уау, супер развълнувана съм. Ако трябва да бъда честна не вярвах, че отново ще стигна толкова далеч в турнира, защото трябваше да започна от квалификациите. А това е много трудно да се осъществи, имайки предвид, че качеството на играта сега не е като преди 20 години да кажем. 

Освен това турнирът е много силен. Така че аз съм изключително щастлива от победата ми днес. Просто ще се опитам да го направя отново”, коментира още Пиронкова.

Полуфиналният двубой между Цветана Пиронкова и Петра Квитова е в четвъртък сутрин с начален час не преди 10:00 българско време. Срещата ще може да се гледа онлайн, а освен това ще бъде проследена и с коментар на живо в Tennis24.bg.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини