Дел Потро: Наистина щастлив съм



13-01-2015 14:59

След близо година отсъствие Хуан Мартин дел Потро се завърна в игра на турнира в Сидни. На старта той стигна до победа с 6:3, 7:6 над 69-ия в света Серхий Стаховски.

"Това е страхотен момент за мен. Мисля, че ми е първи мач от десет месеца. Сервирах добре. Форхендът ми все още работи. Това е добър сигнал за в бъдеще. Трябва да работя много здраво върху бекхенда и движението ми по корта, но сега е време да се насладя на момента и завръщането си," заяви аржентинецът.

Той сподели и как се е чувствал в дългите месеци, когато е бил контузен. "Бях си вкъщи. Беше наистина тъжно. Ако съм честен, не вярвах този момент да настъпи толкова рано през сезона. Наистина щастлив съм. Искам да споделя това усещане с толкова много хора, които останаха зад мен. Но всички те са в Аржентина. Скоро отново ще мога да се видя с тях."

Аржентинецът смята, че състоянието на травмираната му китка в момента е добро. "Мисля, че китката е ок. Ще бъда готов да играя утре. Всеки ден минавам по един час процедури. По принцип би трябвало да е по-зле след такъв мач, но засега е наред. Ще видим утре сутрин, но моят доктор е до мен. Позитивно настроен съм и искам да играя тенис все още."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини