Цветана Пиронкова - Флавия Пенета 6:3, 7:6 (гейм по гейм)



12-01-2015 06:28

Цветана Пиронкова - Флавия Пенета, I кръг на турнира в Сидни:

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Флавия Пенета)

1:0 Отлично начало на двубоя за Цветана Пиронкова. Българката стигна до точка за пробив още в първия гейм (40:30) и се възползва от нея.

2:0 Пробовът бе затвърден с бърз гейм, спечелен от Цвети на 15.

2:1 Много равностоен гейм, в който се стигна до равенство, но в крайна сметка Пенета не допусна втори пореден пробив и открива сметката си за двубоя. Първа пауза, след която на сервис се връща Пиронкова.

3:1 Равностоен гейм, в който подобно на предходния, се стигна до равенство. Последните две точки отидоха на сметката на Пиронкова (едната от ас), с което българката спечели подаването си.

3:2 Един от най-бързите геймове от началото на срещата. Пенета поведе с 40:0, Цвети намали на 40:15, но следващата точка бе за италианката, с което тя спечели гейма.

3:3 Флавия Пенета връща пробива. Италианката стигна до брейк-бол при преднина 40:30, но Цвети спаси опасността. Малко по-късно обаче Пенета си заслужи нов брейк-бол, който бе реализиран. Така след 27 минути игра равенство в резултата.

4:3 Цветана Пиронкова отново пробива и повежда в резултата. Българката показва изключителна успеваемост при точките за пробив - 2 от 2 от началото на мача.

5:3 Бърз гейм за Цветана Пиронкова, която след 34 минути игра се доближава максимално близо до успех в първия сет.

6:3 Гейм и първи сет за Цветана Пиронкова! Пловдичанката осъществи трети пробив, този път на 0, с което си гарантира успех в първата част.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Втори пореден гейм на 0 на сметката на Цвети. Българката започва и втората част повече от добре.

1:1 Флавия Пенета спира серията поредни геймове на Пиронкова, но това не се случи никак лесно. За първи път италианката успя да спаси точка за пробив (при 30:40), а след това измъкна подаването си, изравнявайки резултата във втората част.

2:1 Пиронкова печели подаването си на 15 и отново излиза напред в резултата. Първа пауза за втората част, след която Пенета се връща на сервис. 53 минути игра до момента.

3:1 Цветана Пиронкова осъществява пробив на 0 и прави изключително важна крачка към крайния успех в двубоя. От тук до края на срещата Цвети ще трябва "само" да печели своите сервис-геймове и ще има гарантирано място в следващия кръг.

4:1 Пробивът е затвърден с гейм на 15, в който Цвети отбеляза третия си ас от началото на срещата.

4:2 Пенета спира серията на Пиронкова и успява да спечели подаването си. Показателите на италианката при сервис обаче остават ужасяващи за нея - под 50% спечелени точки след първи и втори начален удар.

4:3 Флавия Пенета връща пробива, с което и интригата в двубоя. Италианката поведе с 40:15 и стигна до два поредни брейк-пойнта. Цвети спаси първия, но при втория нямаше този шанс. Пауза от 60 секунди, след която Пенета ще сервира за изравняване на резултата през втората част.

4:4 Трети пореден гейм за Пенета, резултатът е изравнен. Геймът не беше лесен за италианката, премина през равенство, но в крайна сметка отиде на нейна сметка.

5:4 Пиронкова се върна на правилния път след бърз гейм на 15. Пауза, след която Пенета ще сервира за оставане в турнира.

5:5 Пенета издържа на напрежението и без да трепне спечели гейма на 15. Предстои последен сервис-гейм за Пиронкова в сета, да се надяваме и в мача.

5:6 Лошо! Флавия Пенета осъществи пробив и ще сервира за успех във втория сет и изравняване на резултата. Италианката е спечелила 5 от последните 6 гейма в сета.

6:6 Пиронкова връща пробива в последния възможен момент! При това с гейм на 0! Колко непредвидим само е женският тенис!!!

7:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Българката спечели тайбрека на втория сет със 7:4 точки, като по този начин записа първи успех от 4 мача срещу Пенета. Отличното представяне на Цвети в Сидни продължава. Във втори кръг тя ще срещне американката Мадисън Кийс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини