Ким Клайстерс е осмият директор с титла от Шлема



Ким Клайстерс е осмият директор с титла от Шлема
Свързани играчи
Тагове
22-12-2014 17:56 | Станко Димов

Бившата номер едно в света Ким Клайстерс ще бъде директор на възобновения турнир в Антверп, Белгия, който стартира на 9 февруари 2015 година.

Състезанието в зала, чието пълно име е BNP Paribas Fortis Diamond Games, е от категория „премиер“ и е с награден фонд 731 000 долара. Самата Клайстерс, която е вече майка на две деца, е печелила в Антверп титлата през 2004 година. Последното издание беше през 2008 година и победител тогава стана другата белгийка, оглавявала световната ранглиста Жустин Енен.

Любопитен факт е, че Ким става осмата носителка на титла от Големия шлем на единично в Оупън ерата, която става турнирен директор, което вече говори за тенденция. Шампионката от „Уимбълдън“ Кончита Мартинес от Испания беше шеф в Марбея (2009-2011 г.), а сънародничката й Аранча Санчес, която има 4 титли от Шлема, беше директор в Барселона (2007-2012 г.).

Треньорката на Анди Мъри Амели Моресмо пък беше съдиректор на тенис състезанието в Париж в зала.

При мъжете от години спечелилият „Уимбълдън“ през 1997 г. холандец Рихард Крайчек ръководи турнира в Ротердам. Друг шампион от Лондон – германецът Михаел Щих, е директор в Хамбург.

Двама испанци с титли от „Ролан Гарос“ допълват престижната осмица. Това са Алберт Коста, който е началник в Барселона, и директорът на турнира във Валенсия Хуан Карлос Фереро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини