Иванович: Титла от Големия шлем е целта за 2015



16-12-2014 11:30

Ана Иванович определи главната си цел за новата 2015-а година. А именно спечелване на титла от Големия шлем. До момента сръбкинята притежава един подобен трофей - от "Ролан Гарос" 2008.

От същата тази 2008-а датира и последният й полуфинал в Шлема. През 2014-а Иванович подобри значително резултатите си, което й помогна да завърши под №5 в ранглистата.

"Играта ми е по-разнообразна, излизам по-често на мрежата. Харесвам ми да подобрявам уменията си. Усещам, че имам нужното, за да бъда на върха. Била съм №1 преди и искам да си създам възможност да се върна там. Ще работя здраво затова. И разбира се мечтая да спечеля титла от Големия шлем," разкри Иванович.

Между 2009-а и 2013-а бившата номер 1 не съумя да приключи сезон в топ 10. "Женският тенис е много по-конкурентен в момента, отколкото бе през 2008-а," допълни още Иванович, която даде за пример и трудностите, които среща и Серина Уилямс. Тъкмо Ана успя да победи американката в четвърти кръг на Откритото първенство на Австралия.

"Да съм по-успешна в турнирите от Шлема е главната ми цел за 2015-а. Положителното е, че завърших пета въпреки липсата на добри резултати в по-големите турнири. Най-окуражаващо бе, че победих някои от най-силните състезатели като Серина, Шарапова, Халеп, например. Следващата стъпка е да съм по-постоянна. Мога да го направя и да спечеля трофей от Големия шлем."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини