Скиавоне изригна: Писна ми слушам, че съм стара



18-06-2010 20:10 | Станко Димов

Шампионката от "Ролан Гарос" Франческа Скиавоне явно започна да поддава на огромното напрежение, на което е поставена в навечерието на третия за сезона турнир от Големия шлем - Уимбълдън.

 

Италианката изригна в интервю заявявайки, че вече и е писнало да отговаря на въпроси как е спечелила трофей от Шлема на 29 годишна възраст. Скиавоне категорично заяви, че е напълно готова за битките на "Ол Ингланд Клъб". "Всеки ме пита за годините ми, затова, че съм спечелила "Ролан Гарос" на 29. Стига вече, писна ми", изригна Скиавоне.

 

"Влязла съм в големия тенис късно! Късно за какво...? За мен няма нищо странно в това. Дали на 29 или 32, няма значение. Каква е разликата? Когато играеш добре успехите идват, годините нямат значение", сподели италианката.

 

"Когато бях на 16 ходих на училище и имах по 2 часа на ден за тренировки. Да, сега може би на тази възраст вече се навлиза в големия тенис, но за мен беше различно. При всеки е различно. Понякога започваш рано, друг път не".

 

"Празнувах титлата още в Париж. След това имаше и голямо парти, когато се прибрах в Италия. В моят край (Пасерано) живеят малко хора, около 1000. Бях безкрайно щастлива когато видях цялото градче да ме чака пред дома ми с цветя. Няма да забравя този момент", сподели още Франческа.

 

"Ще се опитам да се представя подобаващо на Уимбълдън. Няма да е лесно, никога не е било. За игра на трева наистина трябва да си много силен. Надявам се през последните дни да съм възстановила силите си и да съм готова за турнира. Бъдете сигурни - ще дам всичко от себе си".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини