Тони Роуч: Федерер може да играе още 4-5 години



02-12-2014 22:50

Бившият треньор на Роджър Федерер Тони Роуч смята, че швейцарецът не бива да бъде отписван от борбата за големите турнири. Той е на мнение, че 33-годишният Федерер може да остане в игра още 4-5 години, ако се предпази от травми.

"Мисля, че докато психологически е подготвен, то той без проблеми ще може да играе още четири-пет години. Има сили за още една титла от Големия шлем. Очевидно е, че най-добри са шансовете му на Уимбълдън, но и на останалите не бива да бъде отписван. Докато всички изпитват такъв респект към Роджър, той ще бъде заплаха," коментира австралиецът.

За Роуч най-впечатляващото умение на Федерер е да се опазва от травми и постоянно да е конкурентноспособен.

"Роджър е най-талантливият играч в историята. Да работя за него бе малко различно. Подложих го на по-тежки тренировки, за да не разчита само на своя талант, а и да влага много повече усилия. Работихме много върху втория сервис и волетата.

"С естествените умения, които притежава, това че успява да се предпазва от травми, е голямо предимство за него. Начинът, по който изпълнява ударите е толкова плавен и не изисква толкова физика както при останалите," смята още австралийският специалист.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини