Без англичанин на Уимбълдън след 133 години17-06-2010 13:25 | Николай Драгиев

 

Тазгодишното издание на Уимбълдън ще протече без участието на англичанин в мъжката основна схема за първи път в 133-годишната история на състезанието. Последната надежда на домакините Джеймс Уорд не получи "уайлд кард" за основната схема, след като не покри изискванията на Британската тенис асоциация.

 

За да бъде легитимен кандидат за специална покана Уорд трябваше да заема място сред 250-те най-добри тенисисти в света. Последната година за надеждата на Англия обаче бе изпълнена с контузии и заболявания, които го извадиха от игра за повече от шест месеца. Така Уорд се свлече от 189-ото си място и в момента е 259-и.

 

Тениситът все пак получи „уайлд кард” за квалификациите, но отказа възможността и се пусна на турнира в Истбърн, където изигра феноменални мачове и успя да изхвърли четвъртфиналиста от Уимбълдън Фелисиано Лопес и олимпийския шампион на двойки от 2004 г. Райнер Шутлер. Той достигна четвъртфиналите на турнира. По ирония на съдбата, успее ли днес да победи украинеца Долгополов, Уорд ще изпълни условието за класиране в първите 250, но ще е прекалено късно да бъде включен в схемата на Уимбълдън.

 

Основните британски надежди за добро представяне на Уимбълдън са четвъртият в схемата на турнира Анди Мъри и участникът с „уайлд кард” Джейми Бейкър, като и двамата са шотландци.

 

 

Novsport.com
Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини