Тенисът, какъвто не сте си го представяли



28-11-2014 17:20

Първият по рода си демонстративен тенис турнир с неочаквано нетрадиционен формат и правила събира от днес в Манила част от най-големите имена в играта.

Международната висша тенис лига ще включва 29 настоящи и бивши величия, които ще бъдат разделени в четири отбора.

Серина Уилямс, Мария Шарапова, Роджър Федерер, Новак Джокович, Анди Мъри и няколко вече отказали се състезатели като Андре Агаси, Пийт Сампрас и Горан Иванишевич са сред участниците, които ще се борят за отборна награда от 1 милион долара.

Всеки отбор ще може да избере кои състезатели да играят на сингъл и двойки в 12-те мача от турнира.

Класирането между отборите ще се определи по точки. За победа ще се дават четири точки. За загуба, но със спечелени 20 гейма ще се дават две точки. За загуба, но спечелени 10 гейма се полага една точка.

Сетовете ще се играят стандартно до шест спечелени гейма, но ако резултатът е 5:5, започва петминутен тайбрек. Идеята на времевото ограничение е състезателите да не губят време преди и след изиграването на точката.

Геймовете ще се играят до четири точки без предимство. При изравняване на резултата (40:40), геймът се печели от изравнилия (наваксал е изоставането си).

Въвежда се т.нар. "power point". Всеки отбор ще може да го обяви по веднъж на сет, когато посреща, като спечелването на разиграването ще носи по две точки.

Турнирът ще започне на 28 ноември. Първият етап ще продължи три дни, след което надпреварата ще продължи в Сингапур (2-4 декември), Ню Делхи (6-8 декември) и Дубай (11-13 декември).

Първи ще премерят сили отборите на Indian Aces и Singapore Slammers. Мачовете ще следват реда: сингъл при мъжете и жените, двойки при мъжете, смесени двойки и двубой на сингъл на вече отказали се състезатели.

Съставите на четирите отбора:

Micromax Indian Aces: Роджър Федерер, Пийт Сампрас, Ана Иванович, Гаел Монфис, Фабрис Санторо, Роан Бопана и Саня Мирза

UAE Royals: Новак Джокович, Каролина Вожняцки, Горан Иванишевич, Марин Чилич, Кристина Младенович, Ненад Зимонич и Малек Джазири

Manila Mavericks: Мария Шарапова, Анди Мъри, Жо-Вилфред Цонга, Карлос Моя, Даниел Нестор, Кирстен Флипкенс и Трет Хюи

Singapore Slammers: Серина Уилямс, Андре Агаси, Томаш Бердих, Ник Киргиос, Лейтън Хюит, Даниела Хантухова, Пат Рафтър и Бруно Соареш

Йордан Енев, "Дневник"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини