Нишикори си търси приятелка, възхищава се на Федерер



23-11-2014 00:10

Кей Нишикори призна, че независимо от изключително успешния за него сезон през 2014-а и той иска подобно на много от колегите си, да намери свой партньор в живота.

"Тенисистите винаги са на път и вероятно е голямо облекчение да имат свой партньор, който да пътува с тях. Ще бъде хубаво един ден да имам някой до мен," пожела си 24-годишният състезател.

Нишикори успя през тази година да достигне номер 5 в света и да се превърне в първия азиатец с финал в Големия шлем.

В родината си той е бил свързван с бившата олимпийска медалистка в гимнастиката Хонами Цубой, но Нишикори е отказал да коментира темата.

Японецът не крие, че се е чувствал като "малко дете" сред гиганти по време на изминалия Мастърс на най-добрите в света, където участваха звезди като Новак Джокович и Роджър Федерер.

"Бях като малкото дете на турнира. Бях и най-ниският сред осемте играчи, но усещам че имам оръжия, които другите нямат - може би допълнително скорост и различен стил. Притежавам и по-малко мощ в ударите от тях."

"Научих как да се справям с напрежението в големите мачове. И аз наистина мразя да губя. Това е главната ми мотивация."

Нишикори определя Федерер като съперника, от когото се бои най-много, независимо че Маестрото вече е на 33 години.

"Федерер все още е най-плашещ," обясни Нишикори, който победи Джокович в полуфиналите на US Open преди да загуби в битката за титлата от Марин Чилич.

"Федерер реализира изумителни удари, а ги прави да изглеждат с такава лекота. Той притежава всичко," заяви Кей, който загуби в два сета от Федерер, но продължи до полуфиналите. Там той отстъпи тъкмо на сърбина в три сета.

"В момента Джокович изглежда недостижим на моменти. Поставих основите и ми се иска през новия сезон да надградя с титла от Големия шлем," призна още Нишикори, който спечели общо четири трофея през годината.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини