Шампионът Стефан Трифонов: Явно съм най-добрият в момента



15-06-2010 16:22 | Николай Драгиев

Най-добрият състезател на Тенис Академия “Спорт палас” /Сливен/ Стефан Трифонов постигна най-големия успех в кариерата си като стана двоен шампион за юноши до 18 години, предаде кореспондентът на Novsport.com в Сливен. 

 

Представителят на сливенската тенис школа изрази задоволството си от успеха и обяви, че това е първата му титла на сингъл за всички възрасти. Играл е три финала, като е загубил и в трите заключителни срещи. Той добави, че сега е натрупал доста опит и се чувства много по уверен на корта.

 

“Успехът ми се дължи на много добрата подготовка и на силните турнири, които изиграх преди Държавното първенство. Спечелих турнир в Сливен, след това имах изява в Истанбул, където стигнах финал и може би оттам всичко тръгна нагоре. Не бих казал, че се чувствам, като най-добрия, защото конкуренцията е много силна, но за момента може би съм номер едно щом съм спечелил държавната титла”, поясни още тенисистът.

 

На Стефан Трифонов му престоя две силни международни прояви. “Следващата седмица, от 19 юни ще играя Международен турнир в Словения, а на същата дата, но през месец юли ще взема участие и на Европейското лично първенство за възрастта ми”.

 

“От 4 години живея в Сливен, тренирам и се подготвям в Тенис Академия “Спорт палас”. Доволен съм от вниманието и базата за тренировки и възстановяване. За България може би е едно от най-добрите места за подготовка. Имам много добри кортове, на които да играя”.

 

“Благодаря на родителите ми, на треньора ми Христоско Атанасов и на Йордан Лечков за подкрепата”, каза Трифонов и не скри амбициите си .

 

“Искам да се представям все по-добре при юношите, за да мога по-бързо да навляза и в мъжкия тенис и до 1-2 години да вляза в топ 100 или 200 на мъжкия тенис”.

 

Като свой кумир в тениса посочва испанеца Рафаел Надал.

 

“Харесва ми играта на Рафаел Надал. Старая се да бъда като него, защото и да има силен съперник, се стреми към спечелване на точката с много добра игра”.

 

Снимка: centersport.org




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини