Жребият за Купа „Дейвис” е хвърлен – вижте кои откриват финала



19-11-2014 00:16 | Станко Димов

Стана ясен редът на двубоите в 103-ия финал за Davis Cup Франция - Швейцария, който ще се проведе от петък до неделя в Лил на червени кортове на стадион „Пиер Мороа”.

Първата ракета на домакините Жо-Вилфред Цонга ще открие мача срещу Стан Вавринка. Срещата започва в 15:00 часа българско време.

Вторият сингъл за деня противопоставя Гаел Монфис и Роджър Федерер. Така се слага край на съмненията, че носителят на 17 титли от Големия шлем няма да се появи в игра в петък, заради травмата в гърба, от която не е напълно възстановен.

В събота е срещата на двойки. За нея капитанът на Франция Арно Клеман е заявил Жулиен Бенето и Ришар Гаске, а колегата му от Швейцария Северин Люти е записал ветераните Марко Кюдинели и Михаел Ламер. До един час преди срещата могат да бъдат правени промени.

В неделя би трябвало да се изиграят мачовете Цонга - Федерер и Монфис - Вавринка. „Петлите” водят с 10-2 срещу своя съперник в турнира. Домакините ще се борят за десета титла от Davis Cup, докато успех на гостите би направил Швейцария 13-ата страна с трофей в отборното състезание.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини