Виландер: Фед и Стан ми напомнят за МакЕнроу и Конърс



19-11-2014 21:53

Коментаторът на "Евроспорт" Матс Виландер направи любопитен паралел между отношенията на Роджър Федерер и Стан Вавринка с тези между Джими Конърс и Джон МакЕнроу през 1984-а година. Както е известно след финалния "Мастърс" в Лондон между швейцарците се появи напрежение, а преди 30 години Конърс и МакЕнроу също са били изправени пред задачата да обединят сили без да се разбират особено добре.

Любопитното е, че през 1984-а Конърс и МакЕнроу дотолкова не се харесват, че дори не разговарят помежду си и в крайна сметка тимът губи финалната битка. "Спомням си, че МакЕнроу бе брилянтен за Купа "Дейвис", играеше с много страст. Но с Конърс дори не си говореха, не вечеряха заедно и дори не тренираха съвместно," заяви Виландер.

Виландер оценява предстоящата финална среща като последен шанс за Федерер да триумфира с Купа "Дейвис". Той също така е на мнение, че френският тим ще бъде пределно мотивиран и не трябва да бъде подценяван при наличието на играчи като Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга.

"Не знам подробности за случката в Лондон, но ако Стан и Роджър са имали емоционален разговор, предполагам че това може дори да им помогне да се представят още по-силно, играейки заедно на двойки.

"Те ще бъдат заедно и ще си кажат "нека опровергаем всички, нека спечелим и да се приберем вкъщи за Коледа.""

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини