Нишикори иска титла от Големия шлем през 2015



17-11-2014 20:38

Изминалият сезон определено е най-успешният в кариерата на Кей Нишикори. Той обаче има още по-големи амбиции за новата 2015-а година. А основната цел е титла от Големия шлем.

Японецът вече има един финал в състезанията от голямата четворка. На US Open Кей загуби от Марин Чилич, но по този начин съумя да се изкачи до пето място в световната ранглиста.

"Това е една от най-добрите години за мен. Сега е нужно да тренирам здраво и да се опазя от контузии. Смятам, че ще имам добри шансове на големите турнири, особено в Големия шлем. Надявам се да достигна отново финал. Обичам да играя на Australian Open, така че това би бил подобаващ старт на годината," пожела си Нишикори.

Възпитаникът на Майкъл Ченг признава, че е впечатлен от Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер и се надява да успее да достигне тяхното постоянство.

"Невероятно е. Новак, Рафа и Роджър съумяваха да печелят по няколко от тези турнири за година. Сам се убедих какъв стрес е да изиграеш седем такива мача на US Open. Не мога да си представя да си подложен на такова напрежение през цялата година.

"Не мога да обещая, че лесно ще достигам полуфинали и финали в тези турнири. Имам нужда от още опит. Но мотивацията се увеличава, когато прогресираш в ранглистата."

Каква обаче е голямата разлика между състезателите на върха и всички други? "Определено срещу тях е трудно. Те са много постоянни от основната линия. Както и видяхте в мача ми с Джокович, той съумя да остане концентриран след втория сет. Знае какво е нужно, за да печели в такива моменти. Мисля, че се приближавам към тази група. Победих Роджър тази година, а също и Новак. Не е като да не съм."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини