Джокович би и Мъри, отдава се на Йелена и Стефан (видео)



17-11-2014 01:26

Новак Джокович спечели заключителния турнир на АТР. Той дори не се наложи да играе във финалната среща, тъй като Роджър Федерер се отказа заради физически проблеми преди мача.

Домакините реагираха бързо и осигуриха на публиката демонстративно шоу между Ноле и местния любимец Анди Мъри. Двамата един сет до осем гейма, който бе спечелен от световния номер 1 с 8:5.

Така 27-годишният сърбинът приключи 2014-а със само осем загуби в 66 мача.

"Това определено не бе начинът, по който исках да стана шампион. Този успех е наистина важен за мен и ми е трудно да говоря. Не съм от хората, които празнуват при такава победа. Полученият трофей е символ на положените усилия през сезона," заяви шампионът.

"В момента се намирам в пика на моята кариера. Физически се чувствам много здрав. Много мотивиран съм да продължа да играя на високо ниво. Искам да продължа да се боря за номер 1 и в следващите години, както и за най-големите титли. "Ролан Гарос" е една от основните ми цели оттук нататък. Ще продължа да опитвам. Всяка титла от Големия шлем е нова страница в страниците със спортна история," допълни той.

Шампионът вече мисли и за почивка със семейството си. През годината той също така стана баща и на малкия Стефан. "Жена ми ми каза какво ме очаква. Доволен съм, че в Лондон успях да се наспя, защото оттук нататък това ще е рядкост.

"Това е най-хубавото чувство, което със съпругата ми сме изпитвали, да държим нашето бебе в ръце. Именно това ме чака в следващите седмици без ракета."

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини