Федерер оцеля, предстои мечтан финал



16-11-2014 00:27

Световният номер 2 Роджър Федерер се класира за финала на заключителния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон. Швейцарецът победи своя сънародник Стан Вавринка в емоционална битка от 2,48 часа след 4:6, 7:5, 7:6 като спаси четири мачбола по пътя към успеха.

В неделния финал ФедЕкспрес ще се изправи срещу лидера в ранглистата Новак Джокович в подобаващо шоу на двамата най-добри за завършек на годината.

Вавринка и Федерер пък ще трябва да обединят сили следващата седмица и да донесат така мечтаната Купа "Дейвис" на страната си във финалния двубой срещу Франция.

В първия сет Вавринка напълно доминираше и бързо проби за 2:1 със страхотна атакуваща игра и няколко чудесни форхенди. Стан реализира и втори пробив като този път завърши с директна точка от ретур. Федерер върна един от пробивите, но нямаше сили за повече.

Вавринка спаси три точки за пробив при 2:3 във втория сет. Все пак при 5:5 Федерер спечели осем последователни разигравания и реализира пробив на нула, с което изравни общия резултат.

Ситуацията веднага се обърна в полза на Вавринка в третата част. Той поведе 40:0 и стигна до пробив на 15 в подаването на сънародника си. Изоставайки 3:4 Федерер пропусна две точки за връщането на пробива и се постави в критична ситуация.

При 5:4 Вавринка пропусна три мачбола в гладиаторски 10-минутен гейм преди Федерер да го накаже и да върне пробива за 5:5

В тайбрека не бе по-малко оспорвано. Федерер поведе след страхотни разигравания за 2:0, но Вавринка върна мини-пробива две разигравания по-късно. Шампионът от Australian Open поведе 6:5, но не реализира и четвъртият си мачбол. Федерер отговори по-шампионски като спечели следващите три точки, а с това и мача.

До момента Федерер води с 19:17 в преките сблъсъци с Джокович и с 3:2 през 2014-а. Те играха за последно в Шанхай, когато бившият номер 1 взе успеха с 6:4, 6:4. Важно е да се отбележи, че в момента Джокович е в серия от 31 мача без загуба в зала.

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини