Stan The Man унижи Бердих



10-11-2014 17:15 | Станко Димов

Стан Вавринка започна участието си на финалния „Мастърс” в Лондон с убедителна победа. Швейцарецът се наложи с 6:1, 6:1 над Томаш Бердих в двубой, който продължи едва 58 минути! Това бе 15-сблъсък между двамата, като Вавринка вече има преднина 10:5 победи.

За световния номер 4 това е най-убедителната му победа над състезател от топ 10 в 34 мача с такива противници. Само през тази година Вавринка води със 7:1 срещу топ 10 и след убедителния си успех се превръща във фаворит за едно от двете места, които осигуряват място на полуфиналите.

Вавринка започна впечатляващо двубоя и поведе с 5:0 гейма за по-малко от 20 минути игра. Швейцарецът дори можеше да направи „лешник”, но в шестия гейм, при сервис на Бердих, пропусна сетбол.

Чехът все пак успя да се разпише за 1:5, но за друго чехът нямаше сили – 1:6 след 25 минути игра. За целия първи сет Бердих направи едва 3 печеливши удара.

Началото на втората част бе по-равностойно, но сякаш всичко приключи в третия гейм, който продължи повече от 10 минути и приключи с пробив на сметката на Вавринка – 2:1.

Малко по-късно шампионът от Откритото първенство на Австралия осъществи втори пробив, след което затвори двубоя с лекота.

По-късно тази вечер е втората среща от Група „А”, в която сили ще премерят шампионът от последните две години Новак Джокович и Марин Чилич.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини