Шарапова хвали Каратанчева, вижда Аржентина като шампион по футбол



11-06-2010 20:38 | Николай Драгиев

Мария Шарапова остана особено доволна от победата над Сесил Каратанчева. Рускинята призна, че се чувства далеч по-добре от преди година, когато имаше сериозни проблеми в рамото. Тъкмо тези фактори я карат да очаква Уимбълдън с оптимистична нагласа.

 

"Чувствам се доста по-добре този сезон. Миналият сезон не бе добър за мен и имах доста проблеми. Основната трудност за мен бе, че се притеснявах непрекъснато за моето рамо. Сега това чувство го няма и съм много по-добре," обясни Мария.

 

23-годишната рускиня допълни, че увереността й е още по-голяма, след като е победила тежък съперник като Каратанчева. "Тя има добра кариера, а освен това се представи отлично тази седмица в Бирмингам. Тъкмо затова подходих крайно агресивно към мача. Наистина съм доволна от победата, тъй като е постигната срещу такъв опонент. Във втория сет имах проблеми, след като пробих и не можах да стигна до втори такъв. Направих и доста грешки. С всеки един мач ставам все по-добра," убедена е бившата номер 1.

 

Шарапова коментира и започналото днес Световно първенство по футбол. Оказа се, че Маша ще стиска палци на Англия, дали защото родната Русия не се класира, или тъй като предстои Уимбълдън и има нужда от подкрепа по трибуните. "Ще съм много щастлива, ако Англия спечели, но не съм убедена, че ще могат да го направят. Затова пък си мисля, че Аржентина са фаворити. Много ми харесва Лионел Меси," обоснова се Шарапова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини