Федерер не допусна изненада и гледа към титла в Хале



11-06-2010 20:14 | Николай Драгиев

 

Роджър Федерер не повтори грешката на Надал, Мъри, Родик, Джокович и Давиденко и продължава похода си към поредна титла на силния турнир в Хале. Швейцарецът вгорчи леко настроението на публиката в германския град като изрита местния представител Филип Колшрайбер след 7:5, 6:3 за само 68 минути игра в четвъртфиналите. Разбира се дори студените германци "простиха" тази волност на Роджър, когото боготворят от години.

 

Роджър за пореден път показа много приятна и ефективна игра, която се оказа и печеливша. 

 

Той нанесе своя удар в мача в края на първия сет. След повече от равностойна битка двамата взимаха подаванията си и се запътиха към логичен тайбрек. Не така мислеше Роджър, който водеше с 6:5 и трябваше германецът просто да вземе още един свой гейм. Получил известно самочувствие от играта си до момента, Колшрайбер опита да се надиграва дори от форхенд страната на Федерер и много бързо бе наказан с пробив, който означаваше сет преднина за Маестрото.

 

Както става в подобни случаи, това пречупи по-слабия играч от двамата. Федерер осъществи пробив на старта на следващата част и без да даде шанс на Колшрайбер да се върне в мача, затвори с 6:3.

 

Интересното е, че това бе пети пореден успех на Федерер над Колшрайбер, който трудно успява да намери аргументи срещу бившия номер 1.

 

Следващият опонент на Федерер в полуфиналите, е друг местен любимец - Филип Печнер. 41-ият в света състезател победи словашката надежда Лукаш Лацко с 6:4, 6:3. Иначе Фед и Печнер досега не са играли нито един мач помежду си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини