Тайните за красота и добра форма на Шарапова



03-11-2014 16:32

Тя е една от най-красивите и успешни тенисистки в света. Всичко това обаче не идва даром за рускинята  и е резултат от усилени тренировки и много лишения.

За Мария Шарапова спазването на диета е необходимо не само за добра фигура, но и за добра физическа форма, пише "Блясък". Тя трябва да й доставя необходимата енергия за натоварените тренировки. Затова и трябва да съдържа въглехидрати.

Сутринта на Маша започва с голямо количество вода – около 500 мл. Така тенисистката смята, че активира метаболизма си. Избягва да пие напитки с кофеин, особено по време на турнири. Причината: кофеинът дава фалшиво усещане за енергия и рано или късно води до обратния ефект. Освен водата, Маша често си приготвя здравословно зелено смути с къдраво зеле, спанак и кокосова вода.

В менюто й почти отсъстват млечните продукти. Шарапова признава, че избягва лактозата, защото може да й създаде неразположение в неподходящ момент. Изключение прави козето сирене, защото се смила по-лесно.

Тенисистката стриктно спазва диетата си, но признава, че след голяма победа или успех в друга сфера, си позволява различни изкушения. Любимият й десерт са палачинки с течен шоколад. Когато е с приятели похапва тако с риба, а понякога си позволява и чаша маргарита.

Фитнес режим

Денят на Маша започва с кардио тренировка. Когато е у дома, в Калифорния, Шарапова често бяга на плажа. Следват тренировки с тежести и тенис. Следобедът е посветен на още тренировки, предимно силови и още една порция тенис.

Освен тениса, тя обича да скача на въже, да кара колело и да ходи на йога. Също така любимата на Гришо посещава уроци по салса, защото така се разтоварва психически.

Примерно меню от диетата на Маша:

Закуска: Плод, филийка ръжен хляб с малко козе сирене и шунка

Обяд: Пилешко филе или супа

Вечеря: Порция сьомга или лаврак, гарнирани с ориз или картофи

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини