Ноле в клуб 600



02-11-2014 20:00

С триумфа си в Париж Новак Джокович взе 20-а "Мастърс 1000" титла като във финалния двубой постигна и победа №600.

"Тази победа е за моя син," посвети я той на малкия Стефан.

Джокович вече има 46 титли в кариерата си до момента и по този показател изостава само от двама активни състезатели с легендарен статут - Роджър Федерер и Рафаел Надал.

"Той е невероятно постоянен на всяка настилка и смятам, че изведе придвижването по корта до ново ниво. Той притежава най-добрия бекхенд в тази ера, най-добрият след Андре Агаси," коментира Брад Гилбърт.

"Джокович превърна плъзгането по твърди кортове в изкуство. Плаши ме. Струва ми се сякаш всеки момент може да си изкълчиш глезена," допълни в тази връзка и Род Лейвър.

В кариерата си Джокович е спечелил 45% от възможностите си за пробив и това го поставя на второ място във вечната ранглиста по този показател.

Шампионът от Australian Open Стан Вавринка победи Джокович тази година в Мелбърн, но не крие: "Той е изключително труден за побеждаване. Невероятен шампион. Винаги се бори и намира решение."

Като №1 в света Джокера има 145 победи и 25 загуби. Той е на седмо място по брой прекарани седмици като лидер - 118.

През 2011-а Джокович направи изумителна година, в която записа серия от 41 поредни победи, спечели 10 титли, включително три от Големия шлем и пет от "Мастърс 1000".

"Няма съмнение, че Джокович направи най-силната година в историята на нашия спорт, няма спор в това. Той съкруши Надал. Не съм виждал Надал да не знае какво да направи на клей, както бе в Рим. Джокович го накара да изглежда по този начин," заяви Джон МакЕнроу.

В същия този сезон Джокович записва 10 победи от 11 мача с Федерер и Надал, завършвайки под №1.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини