Суарес Наваро: Сезон 2014 е най-добрият в кариерата ми



01-11-2014 21:48 | Гарбине Мугуруса

Пресконференция на Карла Суарес Наваро след загубата на полуфиналите на Турнира на шампионките в София.

Кой мач беше най-трудният ти на турнира и срещу кой съперник?
Двата мача, които загубих от Цибулкова и Пенета бяха най-трудните за мен. Определено пък Флавия беше най-трудният ми опонент. Днес започнах много добре и в първите 8-9 гейма играта беше много интензивна. След това обаче аз се уморих и във втория сет не успях да покажа най-добрата си игра.

Ще се съгласите ли с мнението, че започнахте турнира много добре, но с напредването на състезанието постепенно загубихте голяма част от физическите си сили?
Да, определено. В първите два дни се представих много добре. Но, разберете, това е последният турнир в сезон, който продължи около 9 месеца и с всеки отминал ден ми ставаше все по-трудно. Днес наистина бях много уморена.

2014-та ли е най-успешната година в кариерата ви?
Да, наистина е така. Спечелих първите си титли както на сингъл, така и на двойки. Освен това достигнах до четвъртфиналите на Ролан Гарос и звършвам годината в топ 20. Надявам се, че следващият сезон ще бъде дори по-успешен от този.

В този турнир играхте и срещу двете финалистки – Петкович и Пенета. Коя ще спечели титлата?
Наистина не знам. И двете са много добри тенисистки. Петкович подобрява играта си с всеки изминал ден, но пък Пенета е изключително солидна и рядко допуска непредизвикани грешки. Ще бъде страхотен мач, но нямам идея кой ще победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини