Надал: Твърдите кортове ме съсипват



10-06-2010 16:00 | Николай Драгиев

 

Световният номер 1 Рафаел Надал заклейми дългите месеци от турнири единствено на твърди кортове. Според него играта на тази настилка съсипва тялото на тенисистите, което води до постоянни травми и отсъствие от игра.

 

"За мен най-неприятната настилка е твърдата. Далеч по-добре се чувствам на трева и клей. Хардът е много неприятен за глезените, коленета, гърба - въобще всичко," обясни Рафа, който бе принуден да се откаже в четвъртфиналите на Australian Open с проблеми в коляното.

 

Според испанеца е ненормално с изключение на двата месеца мачове на клей и един на трева, всички останали турнири да са почти изцяло на твърди кортове.

 

"Струва ми се, че все повече стават турнирите на хард. Аз си мисля, че това е голяма грешка, тъй като тревата и клея са доста по-подходящи, а движението става съвсем естествено по тях," анализира Надал, който се цели и в титлата на Уимбълдън.

 

"На хард трябва да играеш непрекъснато агресивно, ако искаш да спечелиш. Това е ужасно за коленете, глезените, а и не само. Чувствам се много зле, когато играя много на такива кортове," завърши още той.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини