Пиронкова – Петкович 5:7, 2:6 (гейм по гейм)



29-10-2014 19:15 | Станко Димов

Германката Андреа Петкович победи Цветана Пиронкова със 7:5, 6:2 в двубой от група "Средец" на Турнира на шампионките. Така най-добрата българска състезателка записа второ поредно поражение в надпреварата в София.

В последния си двубой от груповата фаза Пиронкова ще срещне Карла Суарес Наваро.

КОМЕНТАР НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Пиронкова)

1:0 - Солидно начало на двубоя за Пиронкова, която спечели първия гейм на 30.

1:1 - Първи точки за пробив в мача и те се откриха пред Пиронкова. При първия шанс Цвети прави топката в мрежата след удар от бекхенд. Последва непредизвикана грешка на германката, което осигури на Цвети втори брейк-бол. За жалост и той бе пропуснат, също както и последвалите трети и четвърти. В крайна сметка след 13 минути борба, Петкович взе гейма и изравни резултата.

1:2 - Първи пробив в мача, който за жалост е на сметката на Петкович. Той дойде след четвъртия шанс за пробив, при който Пиронкова сгреши от форхенд.

2:2 - Поредният продължителен гейм, който за радост завърши в полза на Пиронкова. Нашето момиче връща веднага пробива, след като реализира 4-ия открил се пред нея брейк-бол.

3:2 - Нова порция драматизъм на корта. Поредният засукан гейм, в който се стига до точка за пробив. За радост Цвети показа по-здрави нерви и успя да спечели подаването си, с което да поведе в резултата.

3:3 - Близо 50 минути игра от началото на двубоя и пълно равенство - 3:3. Петкович започна добре в гейма и поведе с 40:0. В последствие обаче Цвети достигна до 2 точки за пробив, от които не се възползва.

3:4 - За жалост Андреа Петкович пробива в така важния седми гейм. Отново поредица от обрати в гейма, три пропуснати брейк-бола, но при четвъртия опит германката успя. Час игра от началото на мача в София.
(в този момент Пиронкова взима медицински таймаут. Пловдивчанката има проблеми с пръстите на десния крак).

3:5 - Петкович затвърждава втория пробив с бърз гейм на 15, който приключи с ас.

4:5 - Цвети прекъсва серията на Петкович и печели подаването си на 30. Пауза, след която германката ще сервира за успех в първата част. 72 минути игра до този момент.

5:5 - Отлично! Цвети Пиронкова връща пробива в последния възможен момент и сетът продължава. Българката поведе с 40:30, като в този момент Петкович прати от форхенд в аут и резултатът е изравнен.

5:6 - Петкович започна много агресивно и спечели първото разиграване, но Пиронкова отговори подобаващо и с агресивна игра обърна до 30:15. Българката обаче направи елементарни непредизвикани грешки и даде възможност за пробив пред германката 30:40. А Петкович нямаше нужда от повече подаръци.

5:7 - И двете допуснаха поредица грешки. Пиронкова пропусна важен момент при 15:15, когато прати ретури в аут. Петкович се възползва и този път взима сета. Наистина тежка битка продължила 86 минути!

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Пиронкова)

1:0 - Пиронкова започна с добро сервиране и поведе 30:15. Петкович я подпомогна с няколко грешки от бекхенд и бурно изрази недоволството от играта си. След това германката отрази поредни геймболи, за да стигне до 40:40. От спечелена позиция Петкович сбърка и в крайна сметка пловдивчанката реализира третия геймбол.

1:1 - Гейм на нула за Петкович след поредица грешки на Пиронкова най-вече от форхенд.

2:1 - Петкович доминира на корта. Тя поведе 30:15, когато и с късмет топката падна неспасяемо в полето на Пиронкова. Първата точка за пробив бе отразена със сервис, а при втората Петкораци сгреши елементарна топка в близост до мрежата. С един от малкото си печеливши от форхенд Пиронкова спаси нова опасност, но Петкович заслужи четвърти шанс да пробие след печеливш от бекхенд. С атакуваща игра и излизане на мрежата Пиронкова и този път се спасява. След едно от най-добрите разигравания тя пласира къса и най-после получи геймбол. След осем минути битка Пиронкова затваря като и двете са видимо уморени.

2:2 - Ново равенство. Четвъртата поставена затваря за втори пореден път на нула и то с печеливш по правата.

2:3 - С два поредни мощни печеливши удари от бекхенд Петкович поведе 40:15. Тя наказа Пиронкова за страхливата игра и неубедителното сервиране. Геймболът е реализиран с нов уинър от форхенд.

2:4 - Пиронкова успя да размине Петкович на мрежата в хубаво разиграване за 30:15. Германката обаче показа характер и убедително обърна в своя полза от тази ситуация. Затвърждава пробива.

2:5 - Пиронкова изглежда уморена и е тотално неравностойна на Петкович. Пробив на 15 за Петкович, която ще сервира за мача.

2:6 - Убедителен завършек на битката за Петкович. Така записва първа победа в София, след като вчера загуби от Карла Суарес Наваро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини