Серина е първата финалистка в Сингапур



25-10-2014 14:11 | Станко Димов

Серина Уилямс е първата, която си осигури участие на финалите на WTA в Сингапур. В изключителен двубой, световната №1 и шампионка в надпреварата за последните две години надви с 2:1 сета Каролина Вожняцки, в отделните части 2:6, 6:3, 7:6 (6).

Изключително драматичен бе финалният сет, който продължи 76 минути. В него Вожняцки проби за 5:4 и сервираше за мача, но Серина Уилямс показа класа и успя да се върне в последния момент – 5:5. В последствие се стигна до тайбрек, в който Уилямс се поздрави с успеха с 8:6 точки. 

След последната точка Серина изказа специални благодарности към феновете и сподели, че благодарение на тяхната подкрепа е успяла да се върне в мача.

„След като загубих първия сет беше много вероятно да загубя и двубоя. Феновете обаче показаха любовта си и ми помогнаха да намеря ударите си в точния момент. Благодаря ви Сингапур, без вашата подкрепа нямаше да спечеля днес”, коментира Уилямс.

„Много е трудно да играеш срещу Вожняцки. Тя се намира в страхотна форма и мисля, че също заслужаваше да спечели. Обичам я”, каза още американката.

В спор за трофея Уилямс ще се изправи срещу Симона Халеп. До момента Уилямс води с 3:1. В груповата фаза в Сингапур румънката се наложи над световната номер 1 с 6:0, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини